Aankoop van een Recreatiewoning

Het hebben van een recreatiewoning moet een genot zijn en zeer zeker geen last.
Zeeland heeft in 2015 maar liefst 33 locaties met een blauwe vlag dat wil zeggen dat u met uw partner of het hele gezin kun genieten van vele dagen onbezorgd op het strand en in het water. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft binnen de gemeentegrenzen het grootste aanbod recreatiewoningen van Nederland. De aanwezigheid en combinatie van kust, natuur, restaurants, historie en watersport vormen een aantrekkelijk en afwisselend product voor een bezitter van een recreatiewoning in Zeeland. Het hebben van een recreatiewoning in Zeeland staat garant voor een perfecte besteding van uw vrije tijd. Ideaal dus voor heerlijke vakanties of juist de fijne de weekendjes weg.
Het grote voordeel van het kopen van een recreatiewoning in Zeeland t.o.v. het buitenland is gelegen in het feit dat u eigenlijk in Nederland al met veel regels en voorschriften op de hoogte bent en dat u er vaak na hooguit twee uurtjes rijden al van uw recreatiewoning kunt genieten.

Wij als Relax Recreatiemakelaar maken onderscheidt in twee soorten recreatiewoningen:

Kopen van een recreatiewoning voor eigen gebruik (bewoning)

Een recreatiewoning kopen in Nederland heeft nog steeds als voornaamste doel het gebruik ervan voor eigen recreatie om heerlijk met familie en vrienden te genieten van uw welverdiende vrije tijd. De Relax Recreatiemakelaar is dé specialist als het gaat om de aankoop dergelijke recreatiewoningen in Zeeland en omgeving.

Kopen van een recreatiewoning als belegging (verhuur)

Als u besluit om een recreatiewoning te kopen als investering met het oog op een leuk rendement, dan is het verstandig om uzelf hierin eens goed te verdiepen. De Relax Recreatiemakelaar helpt u hierbij graag met het geven van advies en bij het afwegen van een voor u verstandige keuze. Veelal wordt er geïnvesteerd met eigen geld in combinatie met een gedeelte vreemd vermogen (geleend geld). Het is dus van belang dat u een wel overwogen keuze maakt en uw emotie niet al te veel laat meespelen. Het inschakelen van een specialist zoals de Relax Recreatiemakelaar is dan veelal een verstandige keuze.
De één wenst een recreatiewoning aan de kust en de ander ziet graag koeien en schapen. Het is daarom van het grootste belang dat u bij een dergelijke keuze door iemand objectief laat mee kijken naar o.a. de verhuurmogelijkheden (verhuur-historie) van de betreffende recreatiewoning. Hetgeen u voor ogen heeft is tenslotte rendement op uw recreatie woning. Uw investering in een recreatiewoning moet tenslotte wel een lust zijn en geen last.
Ook kan het van u voor belang zijn dat u kiest voor een recreatiewoning op een (recreatie) park of juist dat u kiest voor de aankoop van een recreatiewoning in de meer individuele sfeer zoals in een dorpje of op het platteland. Hoe is de staat van onderhoud, is er een VvE (Vereniging van Eigenaren), wat zijn de kosten hiervan, zijn er nog additionele parkkosten zoals: bijdrage zwembad, onderhoud groenvoorziening, verplichte inventaris etc. Dit zijn vaak essentiële zaken die het rendement behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden bij een te impulsieve aankoop van een recreatiewoning.
Relax Recreatiemakelaar heeft diverse samenwerkingen met o.a. (recreatie) parken in Zeeland en de directe omgeving. Het aanbod van recreatiewoningen kan in veel gevallen worden onderscheiden in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten.

Voor meer informatie over vakkundige begeleiding bij het aankopen van een recreatiewoning door de Relax Recreatiemakelaar, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.