Nieuws: recreatiewoning kopen in Zeeland is de trend.

Een vakantiehuis kopen in Zeeland wordt steeds meer gezien als een investering met een goed rendement. Een bord met recreatiewoning te koop staat niet bij elke te koop staande recreatiewoning, omdat dit niet op elk park is toegestaan. Hierdoor is het moeilijker voor u de juiste recreatiewoning te vinden die aan u eisen voldoet. Om uw wensen toch in vervulling te laten gaan doet u er goed aan om gebruik te maken van het grote netwerk van de Relax Recreatiemakelaar. Als u overweegt een recreatiewoning te gaan kopen in Zeeland, dan zijn wij u u graag van dienst.

Recreatiewoning te koop

De vraag naar recreatiewoningen neemt sterk toe. Door de lage rentestand is het vakantiehuis als belegging populair. De voorraad recreatiewoningen is de afgelopen tien jaar met ongeveer 15 procent toegenomen.

Dit blijkt uit een rapport van het Bureau Stedelijke Planning, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), over huidige stand van zaken op de markt voor recreatiewoningen. Door de financiële en economische crisis was er na 2008 wel sprake van een afname van de groei. Nu zijn er weer veel plannen voor de bouw van nieuwe recreatiewoningen. Nieuw opgeleverde vakantiewoningen verkopen wel veel beter dan de verouderde voorraad, merkt NVM-voorzitter Ger Hukker op.

In 2014 zijn 1.100 recreatiewoningen in Nederland gerealiseerd, tegen slechts 400 in 2012. Het 10-jarig gemiddelde bedraagt 1.500 woningen per jaar. Uit het rapport blijkt dat er duidelijk een tweedeling in de markt is. De vraag concentreert zich in de regio’s met een grote toeristische aantrekkingskracht. Vooral de kustregio’s, Zeeland en de Waddeneilanden, zijn populair. Vanuit het buitenland trekt de vraag aan, met name vanuit Duitsland.

Ook zijn er regio’s die het moeilijk hebben, zoals Brabant, Drenthe en Limburg. Hier lopen de verkooptijden sterk op. Er is in deze gebieden sprake van een weinig dynamische markt. De verkooptijden zijn in 2014 met 20 procent toegenomen tot gemiddeld 535 dagen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de problematiek rond de verouderde voorraad.

Dit blijkt onder andere in het kustgebied Zuid-Holland waar de verkooptijd fors is gestegen (+128 procent). Volgens makelaars gaat het hier om een sterk verouderde voorraad. Bovendien heeft de concurrentie van nieuwbouw in Zeeland effect op de vraag. Onder meer in Noord-Holland en Zeeland daalden de verkooptijden.

Bron: vastgoedmarkt.nl (22 mei 2015)

Recreatiewoningen in Zeeland

De bouw van zeven nieuwe vakantieparken in Zeeland in opdracht van de keten Roompot Vakanties moet de komende jaren ruim 3.000 tijdelijke en 700 permanente banen opleveren. Dat zegt projectontwikkelaar Arcus die verantwoordelijk is voor de bouw van de parken. Met de realisatie van de parken is een bedrag van 600 miljoen euro gemoeid.

De vakantieparken moeten verschijnen in Breskens, Domburg en Ouddorp. Nog eens drie parken worden in samenwerking met gebiedsontwikkelaar BPD, voorheen het Bouwfonds, gebouwd in Renesse, Dishoek en Nieuwvliet-Bad. De bouw van een vakantiepark in Cadzand-Bad is al voltooid. De 3.000 tijdelijke banen ontstaan door de bouwprojecten. De 700 vaste aanstellingen vloeien uit de exploitatie van de parken zodra die in gebruik worden genomen. Over vijf jaar moeten alle parken open zijn.

12.500 NIEUWE BEDDEN

Zodra alle parken open zijn moeten 12.500 bedden voor 2,2 miljoen overnachtingen per jaar zorgen. Toegestroomde toeristen zullen volgens Arcus jaarlijks 90 miljoen euro uitgeven in de regio. Ook kunnen de betreffende gemeentes elk jaar in totaal zo’n 2,8 miljoen euro aan toeristenbelasting tegemoet zien.

Bron: NRC (17 februari 2015)

Vakantieparken in Zeeland

Roompot laat nieuwe vakantieparken in Zeeland bouwen. Die komen in Breskens, Domburg, Ouddorp, Renesse, Dishoek en Nieuwvliet-Bad. Eén project in Cadzand-Bad is al af. De bouw moet voor de regio een totale impuls van ruim 600 miljoen euro opleveren. De projecten verschaffen werk aan 3.000 mensen, de exploitatie van de parken biedt circa 700 mensen een baan, aldus projectontwikkelaar Arcus en de provincie Zeeland. Volgens Arcus zullen parkbezoekers jaarlijks 90 miljoen euro in de regio uitgeven en zullen ook de zeven gemeenten profiteren. De parken innen jaarlijks 2,8 miljoen euro toeristenbelasting.

Bron: ANP (17 februari 2015)