Recreatiewoning kopen?  Zorg dan voor een erkende taxatie. 

Ziet u een bord recreatiewoning te koop en heeft u het vakantiehuis van uw dromen gevonden dan wilt u natuurlijk die recreatiewoning kopen. Heeft u bij hierbij een bank nodig, dan zal de bank u vragen om een onafhankelijke taxatie van het vakantiehuis. Met andere woorden, gaat u een vakantiewoning kopen, dan heeft u veelal een taxatierapport nodig. Als u de bank niet nodig heeft voor de aankoop van uw recreatiewoning, dan is een taxatierapport natuurlijk ook een goed uitgangspunt om te bepalen of u niet teveel betaalt voor de recreatiewoning die u op het oog heeft. De Relax Recreatiemakelaar kan als aankoopmakelaar u natuurlijk ook helpen met de aankoop van een recreatiewoning.
Het taxeren van een recreatiewoning is vrij complex. Zo zijn er diverse factoren die de marktwaarde van een recreatiewoning bepalen. Hebben we te maken met eigen grond of erfpacht, is de recreatiewoning rustig gelegen, ligt de woning op een park of ligt de recreatiewoning in een "reguliere" wijk, zijn er parkfaciliteiten aanwezig, betreft het een stenen woning of een chalet. Kortom, voldoende zaken die essentieel zijn en de basis vormen om tot een goede waardebepaling te komen van een recreatiewoning.
De Relax Recreatiemakelaar is gespecialiseerd in recreatiewoningen in Zeeland en omgeving. Daarom worden wij regelmatig ingeschakeld door kopers en verkopers van een recreatiewoning voor het doen van de taxaties voor diverse doeleinden.
De tarieven voor een taxatie zijn bij veel makelaars variabel, elke taxateur mag namelijk zelf bepalen wat hij/zij rekent voor de taxatie van een recreatiewoning. Op deze manier weet u vaak niet waar u exact aan toe bent. Het loont daarom om te kiezen voor een vast bedrag per taxatie, zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Relax Recreatiemakelaar hanteert daarom een vaste prijs want wij houden van transparante en heldere afspraken. Zo handteren wij een zeer scherp tarief voor het taxeren van woningen. Wenst u een vrijblijvende offerte te ontvangen dan zijn wij u natuurlijk graag van dienst.

Vakantiehuis kopen in hogere prijsklasse.

Veelal zijn recreatiewoningen met een waarde boven de € 500.000,- kwalitatief zeer hoogwaardig afgewerkt en spelen er meerdere waarde bepalende factoren een grote rol om tot een goede taxatie te komen. Daarom wordt er door de Relax Recreatiemakelaar in een dergelijke situatie, eerst met u als aspirant koper of verkoper een duidelijke en transparante prijsafspraak gemaakt, zodat u op voorhand altijd duidelijkheid heeft over de kosten van het op te stellen taxatierapport voor een vakantiehuis in de hogere prijsklasse. Een recreatiewoning in de hogere prijsklasse zijn vaak ruimer van opzet waardoor er meerdere vertrekken en aanverwante zaken dienen te worden opgenomen in het taxatierapport. De intensiviteit en het geleverde maatwerk zorgen er in een aantal gevallen voor dat een dergelijk taxatierapport uitgebreider is en derhalve ook duurder kan uitvallen.

Voor meer informatie met betrekking tot het samenstellen van een taxatierapport, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.